a

KENANE DAUTOVIĆU, ZAŠTO PROMOVIRATE RATNE ZLOČINCE

KENANE DAUTOVIĆU, ZAŠTO PROMOVIRATE RATNE ZLOČINCE

Ovim putem, od Kenana Dautovića, načelnika općine Travnik zahtijevamo ispriku svim građanima Općine Travnik, ali i žiteljima Središnje Bosne, koje je povrijedio svojim omalovažavanjem činjenica utvrđenih u pravomoćnoj sudskoj odluci Suda Bosne i Hercegovine u predmetu protiv Sakiba Mahmuljina.
Na svom Facebook profilu gospodin Dautović je pravomoćnu presudu Suda Bosne i Hercegovine relativizirao, a svjedoke u predmetu nazivao lažovima. Pozvao je da, kako ih naziva, izdajnike, citiramo „stigne ono što su zaslužili“. Dakle Dautović, ne samo da negira utvrđene činjenice u predmetnoj presudi nego i poziva na linč svjedoke, čime je izazvao strah i duboku uznemirenost građana.
Posebnu težinu ovakvom postupanju predstavlja to što se radi o načelniku Općine Travnik u kojoj su počinjeni teški ratni zločini Armije Bosne i Hercegovine nad stanovnicima hrvatske nacionalnosti koji i dan danas čekaju svoj sudski epilog. Ovakvim postupanjem pokazuje se stav vladajućih politika kojim se i danas pokušavaju poslati poruke straha, zastrašivanja svjedoka te prikrivanja zločinaca i zločina.
Političke opcije koje zagovaraju tobože „građansku“ BiH i koje lažno zagovaraju jednakost i u ovom su slučaju ostaju gluhe i nijeme nad negiranjem zločina i zločinaca iz svoga „građanskog“ koncepta. Zbog njih i takvih, kao i zbog Kenana Dautovića podsjećamo kako je od A. BiH u Travniku ubijeno 114 civila, neki na najsvirepiji način koji ljudski um može zamisliti, uništena 32 hrvatska sela. Gospodo, prvosuđe Bosne i Hercegovine je gluho i nijemo kad su u pitanju ovi zločini, jednako kao i vi koji se zalažete za univerzalne vrijednosti i pod tom krinkom promovirate i štitite žločince i istinu načelika Kenana Dautovića.
Pozivamo nadležne tužitelje Tužiteljstva Bosne i Hercegovine da ne čekaju da Hrvatska republikanska stranka podnese prijavu za počinjenje kaznenog djela iz članka 145a. Kaznenog zakona BiH, nego da sukladno svojim dužnostima i obvezama za progon počinitelja kaznenih dijela izvrše istragu i zaustave ove i ovakve postupke dužnosnika.
Nadalje, s obzirom na eskalaciju negiranja zločina i zločinaca inzistiramo da informirate javnost u kojoj su fazi postupka i što ste poduzeli po podnesenim prijavama Hrvatske republikanske stranke za negiranje zločina najviših državnih dužnosnika.
Uzimajući u obzir naprijed navedeno i ne zanemarujući činjenicu da nadležna tužiteljstva hiberniraju Hrvatska republikanska stranka nastavlja borbu Hrvata za ravnopravnost te za jednakost građana pred zakonom.
HRS O.O. Vitez

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz