a

ORGANIZIRAN OPĆINSKI ODBOR HRS-a USKOPLJE – MARIO ŠIPIĆ PREDSJEDNIK

ORGANIZIRAN OPĆINSKI ODBOR HRS-a USKOPLJE – MARIO ŠIPIĆ PREDSJEDNIK

Sukladno planiranom organiziranju stranačke infrastrukture, u Uskoplju je održana skupština O. O. HRS-a Uskoplje, na kojoj je Mario Šipić izabran kao predsjednik, a Ivica Boškić kao podpredsjednik.
„Hrvati Središnje Bosne prečesto su samo predmet potkusurivanja između vladajućih političkih elita hrvatskog i bošnjačkog korpusa. Središnja Bosna to nije zaslužila, Uskoplje to nije zaslužilo. Vrijeme je da se tome stane u kraj i HRS će tome stati u kraj! Okupljamo iskrene i domoljubno osviještene ljude koji vrlo dobro znaju u kakvom je položaju hrvatski narod u BiH, ali još bolje znaju u kakvom je položaju hrvatski čovjek u BiH u Središnjoj Bosni.“ – u svome izlaganju rekao je Mario Šipić novoizabrani predsjednik O.O. HRS-a Uskoplje.
HRS se djelima pokazao kako nikada nismo i nećemo trgovati interesima i neravnopravnošću svoga naroda za osobnu korist. Zato okupljamo ljude koji su realizirani u svome životu, kojima politika nije egzistencijalni cilj, nego sredstvo za promijeniti društvo na bolje, kao što smo i sami. Došlo je konačno vrijeme da probudimo duh ponosa i dostojanstva hrvatskog naroda kakav smo imali tijekom Domovinskog rata. Naša djeca svoju sreću i budućnost moraju imati u svome kraju, a ne istu tražiti u inozemstvu. Uz Božju pomoć, mi ćemo uspjeti u tome da im to osiguramo.
O.O. HRS-a Uskoplje

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz