a

POSJETA HRS-a OPĆINI VOĐINCI, DOGOVORENA SURADNJA NA EU PROJEKTIMA!

POSJETA HRS-a OPĆINI VOĐINCI, DOGOVORENA SURADNJA NA EU PROJEKTIMA!

Nebrojeno puta govorili smo da je nužno koristiti potencijalne naših ljudi koji su otišli van granica BiH i koji su danas uspješni u gospodarskom ili društveno-političkom životu. Upravo stoga smo posjetili Općinu Vođince gdje je načelnik gospodin Martin Kordić porijeklom iz Gruda, koji je izrazio spremnost da surađujemo preko projekata Europske unije. Na višesatnom sastanku smo dogovorili suradnju, te se nadamo da ćemo s općinom Vođinci i načelnikom Kordićem osigurati sredstva iz fondova Europske unije za brojne projekte za Hrvate iz BiH.

 

Općina Vođinci smještena je na području Vukovarsko – srijemske županije u Republici Hrvatskoj. Riječ je o manjoj Općini koja bilježi ozbiljne rezultate, posebice u realizaciji projekata financiranih sredstvima Europske unije.

 

Kao plod odlične suradnje Hrvatske republikanske stranke i Hrvatskih suverenista pokazala se i navedena posjeta.

 

Načelnik Općine Vođinci Martin Kordić koji ima korijene u BiH, točnije u Tihaljini (općina Grude), srdačno nas je ugostio te otvorio sve mogućnosti realizacije projekata prekogranične suradnje.

 

Gospodin Kordić se već angažirao na sličan način te je Općini Grude ponudio suradnju s obzirom na to da je na sličan način realiziran projekt u Vitezu (BiH), ali i s Hrvatima u Republici Srbiji. EU projekt kojim bi Općina Grude uprihodovala 30.000,00 EUR bio je spreman za realizaciju, međutim Općina Grude koja je trebala biti samo supotpisnik projekta, nije se odazvala.

 

Na sastanku izrazili smo spremnost na suradnju, budući da osim gradova i općina u projektima mogu sudjelovati razne institucije.

 

Posjetili smo i herojski grad Vukovar te se poklonili žrtvama ratnih stradanja.

 

Još jednom se zahvaljujemo načelniku Martinu Kordiću i njegovim suradnicima na prijemu i konstruktivnim razgovorima. Sigurno ćemo pokrenuti suradnju i nastojati realizirati spomenute projekte.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz