a

EUROPSKI KONGRES OBITELJI U DUBROVNIKU: NAJVEĆE OKUPLJANJE KONZERVATIVNIH POLITIČARA IKAD ODRŽANO U HRVATSKOJ – IZASLANSTVO HRS-A POZVANO IZ BIH

EUROPSKI KONGRES OBITELJI U DUBROVNIKU: NAJVEĆE OKUPLJANJE KONZERVATIVNIH POLITIČARA IKAD ODRŽANO U HRVATSKOJ – IZASLANSTVO HRS-A POZVANO IZ BIH

Europski kongres obitelji, najveća međunarodna konferencija o obitelji i obiteljskim politikama ikad organizirana u Hrvatskoj, održava se ovoga tjedna u Dubrovniku u organizaciji Europskih konzervativaca i reformista (ECR).

U petak i subotu, 15. i 16. rujna, više od 30 uglednih međunarodnih govornika, među kojima su vladini dužnosnici iz država članica EU-a, zastupnici u Europskom parlamentu i nacionalnim parlamentima, stručnjaci, poslovni lideri i predstavnici civilnog društva iz Europe i Amerike, raspravljat će o rješenjima za demografsku krizu, potrebi za promjenom dominantne kulture koja je neprijateljski nastrojena prema tradicionalnoj obitelji te javnim politikama koje će osnažiti obitelj kao temelj društva.
Kao član ECR-a, domaćin je ovog okupljanja hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Ladislav Ilčić.
– Cilj ove velike međunarodne konferencije nije nikoga isključiti, već poslati jasnu poruku da koncept društva zasnovan na obitelji donosi najbolje rezultate u gospodarstvu, demografiji, obrazovanju i svim ostalim društvenim sferama. Za razliku od tog koncepta koji je preživio test vremena, novi tzv. progresivistički koncepti društva donose grozne rezultate. Imamo krizu identiteta i samoga društva i velikog broja pojedinaca, demografski izumiremo, a trpe i gospodarstvo i veliki javni sustavi. Zato politika treba, u okviru svojih mogućnosti, stvarati u društvu prijateljsko okružje za obitelj i poštivati antropološke datosti koje su se povijesno pokazale ispravnima i dobrima za društvo, rekao je Ilčić.
Ovom važnom okupljanju konzervativnih snaga iz Europe i Amerike nazočit će i delegacija Hrvatske republikanske stranke (HRS), koju predvodi predsjednik stranke i zastupnik u Parlamentu FBiH, ujedno i govornik na konferenciji.
– Puno nas toga dijeli u BiH, ali ima i nešto što nas spaja, a to je upravo obitelj koju svi imamo i kojoj svi želimo dobro. BiH je tradicionalistička zemlja u kojoj zapadnjački eksperimenti prolaze kad se radi o ustavnoj arhitekturi države, političkim pravima naroda i izbornim pravilima, ali obitelj zasad nismo izručili ideolozima sa Zapada koji relativiziraju ljudsku prirodu i nastoje uništiti društvene institucije poput obitelji koje postoje otkad je svijeta i vijeka. Obitelj ne smijemo dati, obitelj nam je svima svetinja, a ovo drugo moramo popraviti, rekao je Raguž.

Europski konzervativci i reformisti ovu veliku konferenciju organiziraju u partnerstvu s Međunarodnom organizacijom za obitelj (IOF), američkom organizacijom civilnog društva koja više desetljeća u Sjedinjenim Državama, Europi i ostatku svijeta promovira i pomaže osnažiti tradicionalnu obitelj koja je temelj svakog prosperitetnog društva.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz