a

HRS DONIRAO APARAT ZA VISOKOPROTOČNU TERAPIJU KISIKOM BOLNICI U NOVOJ BILOJ

HRS DONIRAO APARAT ZA VISOKOPROTOČNU TERAPIJU KISIKOM BOLNICI U NOVOJ BILOJ

Imali smo dosta poziva od strane naših ljudi iz Središnje Bosne koji su nam govorili o iznimno složenim uvjetima rada s kojim se suočava medicinsko osoblje bolnice Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj.

 

Kapa do poda djelatnicima ove bolnice u upravljanju okolnostima ove korona krize!
U dijalogu sa vodstvom bolnice ponudili smo svoju pomoć i podršku, tako se rodila ideja o nabavci stroja za visokoprotočnu terapiju kisikom, koji je neka vrsta zadnje crte obrane pacijenata između obične terapije kisikom i stavljanja na respirator, kao zadnje opcije.

Organizirali smo u par dana internu akciju prikupljanja sredstava za nabavku istog i obavještavamo sve naše članove i simpatizere iz cijele BiH, koji su u istoj sudjelovali da su danas novci prebačeni na račun bolnice u Novoj Biloj da se isti nabavi.

Narudžba je već odrađena prije nekoliko dana. Ono što moramo posebno podvući jeste činjenica da, kad su doznali za našu akciju, u njoj sudjelovali i pojedini građani Središnje Bosne koji nemaju veze s nama iz HRS-a!

Zahvaljujemo se osoblju bolnice Fra Mato Nikolić na svemu što svakodnevno rade kako bi posljedice ove epidemije bile što manje i lakše. Reći će oni, samo radimo svoj posao, ponavljamo i ovim putem: nije istina!

U okolnostima krajnje nestručnog i traljavog upravljanja korona krizom od strane vladajućih struktura, zdravstveno osoblje su i liječnici, i epidemiolozi, i Vlada, i Parlament, i sve drugo.

Čast nam je bila odraditi ovu akciju!

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz