a

HRS NA 31. OBLJETNICI STRADANJA VITEŠKE DJECE

HRS NA 31. OBLJETNICI STRADANJA VITEŠKE DJECE

Jučer se obilježila 31. tužna obljetnica stradanja osmero nevine djece Viteza čiju je igru u vrijeme primirja prekinula granata ispaljena s položaja Armije BiH. Ta dječja igra zauvijek se završila tom granatom, a osmero od njih je smrtno stradalo. Od te minobacačke granate Armije BiH poginuli su: Sanju Garić, Milana Garića, Dragana Ramljaka, Dražena Čečura, Borisa Antičevića, Sanju Križanović, Augustinu Grebenar i Velimira Grebenara.
Osim stradanja i smrti veliku bol i gorčinu ostavlja činjenica da ni 31. godinu nakon ovog strašnog zločina za isti nitko nije odgovarao. Svake godine na mjesto stradavanja dolaze brojni uzvanici i vršitelji izvršne vlasti, ali pomaka u istrazi nema. I danas ljudi koji su ovaj strašni zločin učinili bezbrižno hodaju ovom državom.
Ovim putem još jednom izražavamo sućut obiteljima stradale djece i učinit ćemo sve u svom političkom djelovanju da krivci budu suđeni, te da se ovakve stvari više nikada i nikome ne ponove u ovoj državi.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz