a

HRS PODNIO KAZNENU PRIJAVU PROTIV ŠEFIKA DŽAFEROVIĆA ZBOG IZAZIVANJA MRŽNJE I NETRPELJIVOSTI

HRS PODNIO KAZNENU PRIJAVU PROTIV ŠEFIKA DŽAFEROVIĆA ZBOG IZAZIVANJA MRŽNJE I NETRPELJIVOSTI

Dana 17. studenog 2021., Šefik Džaferović je u Jablanici izjavio kako iza „Armije BiH nisu ostale masovne grobnice, logori,..itd.“, što jednostavno nije istina, jer postoji više pravomoćnih presuda koje potvrđuju baš suprotno. Budući da se radi o eklatantnom kršenju Članka 145a St. 3 KZ BiH, podnesena je Tužiteljstvu BiH kaznena prijava protiv njega, koju potpisuju dužnosnici HRS-a na čelu sa Slavenom Ragužem. Činjenica da prijavljena osoba obnaša funkciju Člana Predsjedništva predstavlja otežavajuću okolnost, što ovo kazneno djelo čini naročito teškim, a što je zakonodavac jasno odredio Člankom 145a St. 7 zakona.

 

Koliko je sramotna izjava Džaferovića ponajbolje govori činjenica da ju je izjavio u Jablanici u kojoj se, prema službenim podacima, u periodu od 1992. – 1995. nalazilo 11 logora ABiH, u kojima je bilo zatočeno 891 osoba, od kojih 764 civila. Njih 27 je umrlo od posljedica mučenja. Najozloglašeniji logor bio je onaj u muzeju „Bitka na Neretvi“, gdje se danonoćno u tom periodu nečovječno postupalo, prisiljavalo na rad, silovalo, nanosilo teške tjelesne povrede itd. za što postoje i pravomoćne presude: Nihadu Bojadžiću, Mirsadu Tahiroviću i drugima. Prema službenim podacima, Armija BiH je u ratu imala 331 logora, u kojima su bile zatočene 14 444 osobe, od kojih 10346 civila, od kojih je njih 632 umrlo.

 

Licemjerno je i sramotno od političkih dužnosnika bošnjačkog naroda negirati zločine počinjene od strane ABiH. Kako može doći ikada do istinskog pomirenja, ako negiramo ono što je istina, upirući konstantno u drugog i druge? Odgovornost je tim viša zbog činjenice da ti isti dužnosnici obnašaju najviše državne funkcije.

 

Također, smatramo sramotnom činjenicu da je samo dan nakon ove izjave Džaferović bio u samom čelu Kolone sjećanja u Vukovaru, rame uz rame uz najviše dužnosnike Republike Hrvatske. Licemjerno je pranje ruku na način da se „Džaferovića nije pozvalo“, pogotovo ako se zna da se za sudjelovanje u Koloni sjećanja nikoga nije pozivalo. Uz to, Džaferović je ranije najavio svoj posjet, prigodom boravka u Vukovaru sudjelovao je u svim protokolom dogovorenim događajima, a protokolom mu je osigurana i medijska zastupljenost. Sestrinski HDZ-ovi očigledno sve one koji im se ne klanjaju smatraju budalama, no to ne znači da to i jesmo.

 

Šefik Džaferović je jedan od onih koji ne samo negira zločine počinjene od strane ABiH, nego glorificirajući vojne „uspjehe“ iste u mjestima gdje su ljudi mučeni, silovani i ubijani samo zbog nacionalne i vjerske pripadnosti sudjeluje i dan danas u tim zločinima. S time se konačno mora prestati! Zato ova kaznena prijava! Stavljamo na test objektivnost i nepristranost Tužiteljstva BiH s kojim se toliko hvale u posljednje vrijeme, osobito nakon smjene Glavne tužiteljice.

 

HRS

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz