a

MUP I SLUŽBENO POSTAO BOŠNJAČKI

MUP I SLUŽBENO POSTAO BOŠNJAČKI

Brojni prolaznici i građani Kiseljaka svjedočili su isticanju nacionalnih obilježja na službenom vozilu MUP-a!

Nekada multietnička institucija opredjeljena za zaštitu svih građana FBiH očito je u međuvremenu postala bošnjačka. Isticanjem čak dva grba bošnjačkog naroda na retrovizoru službenog vozila, policajac koji duži vozilo, očito je osjetio dovoljan komfor da istakne pripadnost svom narodu.
Za građane Hrvate, a koji u Kiseljaku čine većinu, ovo je jasna poruka kome policija pripada i čije interese zastupa.
Ovo službeno vozilo sasvim sigurno voze isključivo Bošnjaci i sasvim sigurno pripada policijskoj postaji gdje nebošnjački službenici, ukoliko ih i ima, nemaju slobodu prigovoriti da nacionalnim obilježjima nije mjesto u službenim automobilima.
HRS Kiseljak, kao stranka koja još uvijek vjeruje da MUP treba štititi interese svih građana a ne samo Bošnjaka, poziva MUP kantona središnja Bosna da odgovori kome pripada vozilo sa fotografije. U skladu s ovim odgovorom HRS će tražiti odgovor čije interese MUP štiti kako bi se eventualno pokrenuo proces proces formiranja hrvatskog MUP-a.
Smatramo ovo pitanje posebno važnim s obzirom na izjave kako MUP navodno traži napadače na katoličkog župnika iz Kaknja. Ako ga traže s ovim obilježjima možemo samo očekivati da će MUP biti uspješan kao u lovu na ubojice hrvatskih povratnika u selu Ratanj, također općina Kakanj.
HRS Kiseljak napominje da kao politička organizacija nema nikakav problem sa isticanjem bošnjačkog nacionalnog obilježja. U Kiseljaku se obilježja Bošnjaka nalaze na svim lokacijama gdje je Armija BiH vojno poražena, i te zastave im nitko ne osporava, naprotiv, ali etnički obilježiti službeno vozilo je alarm da se MUP pretvara u organizaciju kakva po uvjetima formiranja Federacije BiH ne bi smjela biti.

HRS Kiseljak

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz