a

RAST HRS-a OD PREKO 100% U ODNOSU NA PROŠLI IZBORNI CIKLUS

RAST HRS-a OD PREKO 100% U ODNOSU NA PROŠLI IZBORNI CIKLUS

Iako se i nakon više od tjedan dana od izbora broje glasovi na desecima biračkih mjesta, tako da rezultati izbora nisu ni približno službeni, odlučili smo se putem konferencije za medije obratiti javnosti, kako bi s javnošću podijelili rezultate naših aktivnosti nakon dana izbora.

 
Silvio Bubalo član predsjedništva HRS-a i predsjednik Gradskog odbora HRS-a Mostar se u svom obraćanju osvrnuo na ukupan rezultat HRS-a gdje je naglasio kako je HRS svoj izborni rezultat iz 2018. povećao za preko 100%. Zahvalio se i Gradskom odboru HRS-a Mostar, jer je radom i zalaganjem odbora, kao i simpatizera i volontera HRS postao, iza SDA i HDZ-a BiH treća stranka općenito po snazi u najvećem hrvatskog gradu u BiH, Gradu Mostaru. „HRS je prije izbora zadao cilj da postane parlamentarna stranka na razini Federacije, u tome smo uspjeli.“ rekao je g. Bubalo
 
Predsjednik HRS-a Slaven Raguž u svom izlaganju prokomentirao je izborni proces. Slijedom nametanja OHR-a, kao i „reforme“ izbornog procesa predložene od strane OSCE-a, izbori 2022. su bili najkorumpiraniji izbori u povijesti višestranačja u BiH. HRS je pokrenuo već ovog tjedna cijeli niz aktivnosti na sastancima s predstavnicima Parlamenta EU, State Departmenta i sl. u cilju tehničkih izmjena izbornog procesa. Jasno je naglašeno kako će osiguranje poštenog izbornog procesa biti primarni cilj HRS-a u sljedeće dvije godine, inače izbori više nemaju smisla.
 

Zamjenik predsjednika HRS-a Slaven Bevanda je naveo niz primjera zbog čega smatra da izbori ne odražavaju volju naroda. Spomenuo je biračka mjesta s preko 90% izlaznosti, te mjesta na kojima su određene stranke dobile nekoliko desetaka glasova bez ijedne preferencije, što daje osnovanu sumnju da je bilo izbornih prevara. HRS će tražiti nova prebrojavanja i grafološku provjeru potpisa, te će na biračkim mjestima gdje se eventualno dokažu izborne prevare tražiti ponovno glasanje i sudski postupak za sudionike tog kaznenog djela.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz