a

TROBOJNICA SE U SREDIŠNJOJ BOSNI VIJORILA U PUNO TEŽIM VREMENIMA, VIJORIT ĆE SE I DANAS I SUTRA

TROBOJNICA SE U SREDIŠNJOJ BOSNI VIJORILA U PUNO TEŽIM VREMENIMA, VIJORIT ĆE SE I DANAS I SUTRA

Izaslanstvo Hrvatske republikanske stranke sastalo se predsjednikom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO H-B Travnik, te je položilo cvijeće i svijeće na Pješčari gdje je u Domovinskom ratu poginulo 66 pripadnika HVO-a. Osim odavanja počasti za neizmjernu žrtvu naših branitelja, izaslanstvo HRS-a dalo je punu podršku veteranima HVO-a koji su tu vrlo važnu kotu krvlju branili u hrvatsko-muslimanskom sukobu, a koje je prije nekoliko dana bilo oštećeno od strane nepoznatih vandala.

Kota Pješčari bila je strateška točka u hrvatsko-muslimanskom sukobu u Općini Travnik s koje se štitila prometnica Travnik – Nova Bila. Koliko je bilo zahtjevno i važno držati tu stratešku kotu govori podatak da je na Pješčari poginulo 66 pripadnika HVO-a. Armija BiH bila je udaljena svega 50-ak metara od te točke.
Nažalost ni 27 godina nakon završetka rata neki ne odustaju od napada na Hrvate Središnje Bosne i njihova identitetska obilježja i svetinje. Tako su prije nekoliko dana nepoznati počinitelji na Pješčari slomili jarbol i skinuli zastavu Herceg-Bosne. Upravo je to bio povod da izaslanstvo HRS-a, predsjednik HRS-a Slaven Raguž, zamjenik predsjednika HRS-a Slaven Bevanda, predsjednik Gradskog odbora HRS-a Vitez Goran Bilandžija i politički tajnik HRS-a Slavko Zovko posjete Pješčaru i sastanu se s predsjednikom Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO H-B Travnik i odaju zahvalnost za veliku žrtvu u ratu kao i izraze podršku i pomoć u borbi s ”nepoznatim počiniteljima”, koji se očito ne mire da su Hrvati ostali i opstali u Središnjoj Bosni i da će tu još dugo, dugo ostati.
HRS je i uvijek će biti poštovatelji i zaštitnici naših branitelja i hrvatskog identiteta. Žrtva branitelja i budućnost mladih motiv su nam i obveza u borbi za poštenije, pravednije i uspješnije društvo!

Il’ će se viti, il’ nas neće biti!

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz