a

SAMO HRABRO! NE BOJ SE!

SAMO HRABRO! NE BOJ SE!

Ljudima moramo vratiti nadu! Nadu u opstanak i budućnost u svome domu, jer svugdje drugo si gost, ma koliko god ti dobro bilo. Probuditi ponovno onu nadu koju smo imali u Domovinskom ratu i netom nakon njega. Da, bilo je tada više nade i vjere nego danas.

Da bi se ona probudila, mora se čovjeku vratiti dostojanstvo. Dostojanstvo čovjeka jednakog pred zakonom i jednakih mogućnosti za uspjeh, na osnovu struke i znanja. Toga dostojanstva danas nema! Čovjek je postao samo plijen, sluge, nužno zlo privilegirane kaste koja je podredila svaku poru društva sebi. Zakon ne poznaje jednake, a znanje i struku su zamijenile stranačka iskaznica i rodbina.

No, vratit ćemo dostojanstvo čovjeku!!! Da bi ga vratili, trebamo probuditi tu hrabrost i ponos Domovinskog rata. Taj ponos ne mogu i nikada neće probuditi relikti prošlog sustava koji vode naš narod, njihovi klonovi, jer sve su to suštinske kukavice koje bi pri prvoj opasnosti pobjegle u iste one rupe iz kojih su izgmizali kad se saznalo tko je pobijedio u ratu.

Vratiti dostojanstvo mogu samo oni koji točno znaju tko su, što su i kome pripadaju. Oni koji ne trguju nacionalnim interesima i koji se provjereno neće prodati za sve novce ovoga svijeta. Oni koji su spremni boriti se za ideale za koje se zalažu!

HRS je u vrlo kratkom periodu pokazao kako djelima stoji iza onoga što propagiramo i što govorimo. Trn u oku političkom Sarajevu koje nas želi uništiti, Banja Luci koja se s nama potkusurava, ali i političkom Mostaru koji zloupotrebljava neravnopravnost našega naroda i sa istom itekako trguje. Trn u oku korupciji i političkom kriminalu. Postali smo jedina alternativa lošim i licemjernim politikama i u tome imamo sve više partnera što u Hrvatskoj, što u institucijama EU.

Na ovim izborima jedini u proces ulazimo samostalno u svim jedinicama i na teritoriju cijele BiH. Zašto? Zato što su svi odgovorni i zato što vjerujemo! Naš narod će pobijediti letargiju i apatiju u koju ga je uvukla parazitska politika. Itekako postoji snage i hrabrosti ustati protiv svih društvenih pošasti koje nam opterećuju živote. Ne samo da vjerujemo, mi to znamo.

Zato je HRS za ove Izbore odabrao slogan „Samo hrabro…ne boj se!“ Hrabrost smo pokazali u našem radu u svim tijelima vlasti gdje nas je narod izabrao. HRS-ovi vijećnici i zastupnici su daleko iznadprosječno najaktivniji u svim tijelima vlasti gdje nas ima. Sada idemo na sve razine, ponizno prema svome narodu i čovjeku, ali hrabro i beskompromisno prema lošim politikama.

U nedjelju 2. 10. tu hrabrost mora pronaći i naš narod i glasovati za one koji jesu promjena u društvu, jer to potvrđuju svojim životima. Ne boj se glasovati za one koji su odlučili ne otići vani, nego ostati boriti se. Ne boj se glasovati za one koji se uistinu bore za nacionalne interese, a ne interesne skupine. Ne boj se glasovati za one koji se bore za čovjeka, a ne za povlaštenu kastu.

Samo hrabro! Ne boj se!

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz