a

FORMIRAN INICIJALNI ODBOR HRS-A KUPRES

FORMIRAN INICIJALNI ODBOR HRS-A KUPRES

Kupres je, strateški gledano, u Domovinskom ratu bilo mjesto od najvažnijeg značaja. Da nije obranjen, agresorski plan okupiranja BiH i Hrvatske bi uspio. To je razlog zašto ne postoji veće mjesto u Hrvatskoj, kao i BiH s područja gdje žive Hrvati, odakle nije došao branitelj koji je poginuo ili bio ranjen na ovom području.

 

Kupres danas je mjesto odakle odlazi mladost, jer nemaju perspektivu. Kupres danas je mjesto u kojoj nema budućnosti, osim ako nisi član vladajuće partije. Kupres danas je mjesto branitelja na marginama, branitelja mučenih po logorima, a koji su danas prepušteni samima sebi, dok oni koji su rat proveli u podrumu i Njemačkoj imaju braniteljske mirovine. Kupres je danas mjesto koje nema budućnosti, ali svejedno daje javna priznanja savjetnicima Radovana Karadžića. Jesmo li uistinu postali sve ono protiv čega se ginulo u Domovinskom ratu? Je li Kupres to zaslužio?

 

Nije!!!!

 

Vrijeme je da se pronađe ponos i dostojanstvo hrvatskog naroda koje smo imali u vremenima kada se ginulo za ovaj kraj. Vrijeme je da se ustane protiv jednoumlja, klijentelizma i korupcije zbog kojeg mladio ne vide perspektivu u ovom Bogom podarenom kraju. Pobijedili smo komunističko jednoumlje, pobijedit ćemo i ovo stranačko. Dolazi novo vrijeme za Kupres!

 

Ovo je zaključak inicijalnog sastanka formiranja I.O. HRS-a Kupres. Sljedeći korak bit će organiziranje skupštine općinskog odbora HRS-a Kupres te konačno osnivanje Ž.O. HBŽ-a HRS-a.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz