a

SLAVEN RAGUŽ U POSJETU GLAVNOM SJEDIŠTU NATO-A – MORAJU SE ULOŽITI NAPORI U CILJU ŠTO BRŽEG PRISTUPANJA NATO-U

SLAVEN RAGUŽ U POSJETU GLAVNOM SJEDIŠTU NATO-A – MORAJU SE ULOŽITI NAPORI U CILJU ŠTO BRŽEG PRISTUPANJA NATO-U

Članstvo u NATO-u najmanje će imati implikacija ja vojnom planu, koliko će sa sobom povući reforme infrastrukturnog, ekonomskog pa tek onda i obrambeno-sigurnosnog standarda, jer se u javnom narativu zaboravlja kako je NATO više politička organizacija nego vojna. S toga je neophodno raditi na reformskom putu u cilju pristupanja NATO-u, jer je to garant ne samo sigurnosti i mira na ovom prostoru, nego i gospodarskog rasta i investicija.
Jedan je to od zaključaka sastanka održanog u glavnom sjedištu NATO-a gdje se delegacija iz BiH sastala s najvišim dužnosnicima ove organizacije 16. i 17. 04. u Bruxellesu.
Kao član delegacije bio je i Slaven Raguž, predsjednik HRS-a i zastupnik u Zastupničkom domu parlamenta Federacije.

Zašto Republikanci?

Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

Republikanski duh znači dosljedno poštivanje načela vladavine zakona, tj. načela po kojem svi, počevši od zastupnika i predstavnika vlasti, pa do naroda moraju biti podređeni istim zakonima. Glavna odlika republikanskog duha je jasno odricanje privilegija i usluga koje moćnici smatraju svojinom i ponudom prijateljima i klijentima. To je temelj svake nepravednosti i korupcije. Pred zakonom i u društvu svi moraju biti jednaki!

 

 

Pratite nas:
Slaven Raguz